Mister P. Ian. O. Lonk The Pianist

piano2.jpg 

piano2.jpg 1/ Mr. P. Ian. O. Plonk could play the piano non – stop for 45 minutes. Then he took a fifteen minute break. In one day, how long did he play ?

piano2.jpg 2/ Mr. P. Ian. O. Plonk’s played his favourite song continuously over and over again for 8 hours. If it lasted 3.7 minutes – how often is that ?

piano2.jpg 3/ On Mr. P. Ian. O. Plonk’s piano, the ratio of black : white keys was 1 : 3. If there were 57 black keys, how many white keys were there ?

piano2.jpg 4/ Mr. P. Ian. O. Plonk read a sheet of music. On each of the 43 lines there were 23 single minims and 17 double quaver notes. How many of each note were there ?

piano2.jpg 5/ Mr. P. Ian. O. Plonk earned £120.98 for every performance. He played twice a week – how much did he earn in one year ?

piano2.jpg 6/ Mr. P. Ian. O. Plonk made a compact disc that was very successful. He sold 1002 at a price of £8.99 – they cost £6.99 to make, so how much profit did he make ?

piano2.jpg 7/ Once he became famous, Mr. P. Ian. O. Plonk signed autographs at a rate of 9 per day. How many did he sign in 3 years ?

piano2.jpg 8/ Mr. P. Ian. O. Plonk joined a choir in which there were 57 other singers. He was put 34th in the line. How many people were on either side of him ?

piano2.jpg 9/ Mr. P. Ian. O. Plonk’s concert started at 8 p.m. and continued until 11.30 – how long did it last ?

piano2.jpg 10/ Tickets for Mr. P. Ian. O. Plonk’s concert cost £7.50 each and he sold 567 – how much revenue was made from ticket sales ?

piano2.jpg

Mr. P. Ian. O. Plonk’s Plonking Piano

Say the following words out loud. Can you hear the sound “music” inside them ? Circle the word and give an example in a sentence of where this may be used. musician

____________________________________________________________________

music – stand

____________________________________________________________________

music hall

____________________________________________________________________

musical

____________________________________________________________________

music class

____________________________________________________________________

musical chairs

____________________________________________________________________

music stool

____________________________________________________________________

Musical Director

____________________________________________________________________

musical beat

____________________________________________________________________

musical glasses

____________________________________________________________________

dance music

_______________________________________________________________________________________ loud music

_______________________________________________________________________________________Answers : 1/ 24 x 45 = 1080 / 60 = 18 hours

2/ 8 x 60 = 480 / 3.7 = 129.72972

3/ 57 x 3 = 171 white keys

4/ 43 x 23 = 989 ; 43 x 17 = 731

5/ £120.98 x 2 x 52 = £12 , 581. 92

6/ (1002 x 8.99) – (1002 x 6.99) = 9007.98 – 7003.98 = £2004

7/ 9 x 364 x 3 = 9828

8/ 33 and 22

9/ 3.5 hours

10/ £7.50 x 567 = £ 4 , 252.50

© Jacqueline Richards 2007

Advertisements
%d bloggers like this: