**1/ Sue the Zoo – Keeper kept in her zoo, fifteen elephants, three zebras, eight kangeroos and four cheetahs too. How many animals is that in total ?**

**2/ She needed 3 x 500 g bucketfuls of food to feed them each animal per day – how much food did she need in total ?**

**3/ When Sue the Zoo – Keeper unlocked the gate of the lion’s cage out flew the lion. It ran 35 metres to the litter bin, 45 metres to the hotdog stand, 80 m to the park gate and back to the parrot’s cage, 70 metres away. How far did it run in total ?**

**4/ Sue the Zoo – Keeper lost the keys to the cheetah’s cage and asked six other park wardens to help. Each looked for 2.5 hours. How long did they all look in total ?**

**5/ Sue the Zoo – Keeper looked after a kangeroo that could jump 100 times per minute. In one whole day, how many jumps is that ?**

**6/ Sue the Zoo – Keeper kept 5 elephants. Each could drink 25 litres of water per day. How much did they drink in one year ?**

**7/ When Sue the Zoo – Keeper went to feed the parrot, it flew out of it’s cage and met a flock of 56 other birds. Together they flew to the other side of town, 85 metres away.
In total, how far did they fly ?**

**8/ Sue the Zoo – Keeper kept 50 lamas which ate 45% of the lawn. The lawn measured 100 square metres. How much was left after being eaten by lamas ?**

**9/ Sue the Zoo – Keeper ate two hotdogs for breakfast, three for lunch, five for dinner and one for supper. How many did she eat in one month ?**

**10/ Sue the Zoo – Keeper covered each one in 3 ml of tomato ketchup. How many 150 ml bottles did she need every month ?**

**Su ? Soo ? or Zoo ? In The Zoo Game**

**________ m**

**________ the**

**mon________ n**

**________ – keeper**

**________ t**

**________ stain**

**__ p__ __ n**

**________ ck**

**________ bmerge**

**__ m __ __ ther**

**________ logy**

**________ n**

**__ m __ __ thly**

**________ personic**

**________ bmit**

**________ bscribe**

**________ bliminal**

**________ bcontinent**

**________ bject**

**________ b – conscious**

**________ b – stantial**

**________ bsistence**

**________ cceed**

**________ logical**

**________ ch**

**________ gar**

**© Jacqueline Richards 2007**

**Answers :
1/ 15 + 3 + 8 + 4 = 30**

**2/ 30 x 150 = 450**

**3/ 35 + 45 + 80 + 70 = 203 m**

**4/ 6 x 2.5 = 15 hours**

**5/ 100 x 24 = 2 400 jumps**

**6/ 5 x 25 x 64 = 45 , 500**

**7/ 85 x 2 x 56 = 9 , 520**

**8/ 100 – 45 = 55 %**

**9/ 2 + 3 + 5 + 1 = 14 x 7 x 30 = 2 , 940**

**10/ (2 , 940 x 3) / 150 = 8820 / 150 = 58.8 = 59 bottles**

**Answers : zoom ; soothe ; monsoon ; zoo – keeper ; soot ; sustain ; spoon ; suck ; zoo ; submerge ; smoother ; zoology ; soon ; smoothly ; supersonic ; submit ; subscribe ; subliminal ; subcontinent ; subject ; sub – conscious ; sub – stantial ; subsistence ; succeed ; zoological ; such ; sugar**