The Non – Stop Nattering Natterjack

toad-2.jpg

The natterjack toad never stopped nattering. He could natter all day.
The natterjack toad chattered about everything,
As he was going on his way.

Nattering
Nattering
Nattering
Nattering Mathematics Quiz

toad-2.jpg1/ The natterjack toad nattered for 15 hours on Monday, 20 minutes on Tueday, 1 hour 20 minutes on Wednesday, 30 minutes on Thursday, 25 minutes on Friday, 40 minutes on Saturday and 10 minutes on Sunday. How much did he natter all week ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg2/ The natterjack toad nattered non – stop to the frog for five times as long as he chatted to the newt. If he nattered to the newt for 20 minutes – how long did he natter to the frog ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg3/ The natterjack toad nattered non – stop at a rate of 25 words per minute ! In 1 hour and 20 minutes – how many words did he natter ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg4/ The natterjack toad nattered to three frogs at the shops, four toads at the bus – stop, five newts at the market and six tadpoles at the gate. How many creatures did he natter to ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg5/ When the natterjack toad nattered about the weather, the temperature rose non – stop from 24 to 50 degrees Celcius – how much of an increase is that ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg6/ When natterjack toad nattered about food non – stop three quarters of the fruit fell out of the fruit bowl. There were originally 6 bananas, 5 oranges, 4 apples, 3 pears and 2 advocados on the fruit bowl. So how many pieces are there now ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg7/ When the natterjack toad nattered about knitting, the scarf he was making grew non – stop at a rate of 3 cm / 10 minutes. How long did it take for the scarf to be 150 cm long ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg8/ When the natterjack toad nattered about the garden … suddenly the flowers started to grow non – stop. In fact, they grew at a rate of 4.5 cm per hour. If they were originally, 2.7 cm tall, how long were they after 8 hours ? Soon, there were 20 times as many daffodils. If there were 15 daffodils to begin, how many after the natterjack toad nattered them more ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg9/ When the natterjack toad nattered non – stop about what was in the newspaper, the pages turned non – stop from page 2 to page 78. How many pages is that ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg10/ When the natterjack toad nattered non – stop about fishing, he caught 15 times more fish non – stop. Originally, he had 45 fish. So how many did he have now ? b) Not only that but the 65 cm perch in his net grew by 12%. How big did it become ? Write a mathematical equation to show your working out.

toad-2.jpg11/ When the natterjack toad nattered non – stop about shopping, the prices dropped by 25 %. A £25.99 coat now cost how much ? A £39.99 pair of boots now cost how much ? A £49.99 new washing machine now cost how much ?

toad-2.jpg12/ When the natterjack toad nattered non – stop about cricket, he scored 7 times as many hits than the 35 he originally scored. How many did he score now ?

toad-2.jpg13/ When the natterjack toad nattered non – stop about bird – watching, he saw three times as many birds. On Monday he saw 108 birds – how many birds did he see on Tuesday ? They were seagulls, sparrows, magpies, jackdaws and blue tits in a ratio of 1: 2 : 3 : 5 : 7. How many of each type of bird was there on the bird table ?

toad-2.jpg14/ When the natterjack toad nattered non – stop about his maths homework, he solved his algebra problems non – stop ! Originally, his maths homework took 2 hours and 50 minutes, now it took 16% less. How long did it now take ? He nattered so much that his 200 questions increased by 45%. How many questions were there now ?

toad-2.jpg15/ When the natterjack toad nattered non – stop about music, he sang 5 times as many songs. Originally, he sang 30 songs – now he sang how many ? Each song lasted for 4.5 minutes and he played them non – stop – for how long ?

toad-2.jpg16/ When the natterjack toad nattered non – stop about the theatre, the theatre £5.99 tickets increased 25% in price. How much were they now ?

toad-2.jpg17/ When the natterjack toad nattered non – stop about vegetables, he had five times as many carrots, three times as many potatoes and eight times as many cauliflowers. If he originally had 3 carrots, 5 potatoes and 10 cauliflowers, how many vegetables did he now have in total ?

toad-2.jpg18/ When the natterjack toad nattered non – stop about trains, the £8.99 return tickets increased 12%. How much did they now cost ?

toad-2.jpg19/ When the natterjack toad nattered non – stop about jewelry, he had five times as many rings, four times as many bracelets and three times as necklaces. If he originally had 10 rings, 5 bracelets and 4 necklaces, how many did he now have of each and in total ?

toad-2.jpg20/ When the natterjack toad nattered non – stop on a picnic, he found that he had 89% more sandwiches (originally he had 120), 75% more biscuits (originally he had 150) and 25% more cake (he originally had 8 slices). How many of each did he now have ?

 toad-2.jpg

The Non – Stop Nonsense Spelling Quiz

Add “non” to these words and phrases to complete the spellings.

snail1.jpg stop= __ __ __ – stop

snail1.jpg – resistance = __ __ __ – resistance

snail1.jpg priority = __ __ __ – priority

snail1.jpg – existent = __ __ __ – existent

snail1.jpg – admission = __ __ __ – admission

snail1.jpg – alcoholic = __ __ __ – alcoholic

snail1.jpg – conformist = __ __ __ – conformist

snail1.jpg – essential = __ __ __ – essential

snail1.jpg – effective = __ __ __ – effective

snail1.jpg fiction = __ __ __ – fiction

snail1.jpg – profit – making = __ __ __ – profit – making

snail1.jpg sense = __ __ __ sense

snail1.jpg – plus = __ __ __ – plus

snail1.jpg descript = __ __ __ – descript

snail1.jpg member = __ __ __ – member

snail1.jpg e at all = __ __ __ e at all

snail1.jpg theless = __ __ __ etheless

snail1.jpg – smoker = __ __ __ – smoker

snail1.jpg entity = __ __ __ entity

a snail1.jpg ymous = a __ __ __ ymous

toad-2.jpg

How many words can you think of where the natterjack toad nat – ters ? Example – gnat, national, international.  

© Jacqueline Richards 2007

Answers :
1/ 15 + 20 + 80 + 30 + 25 + 40 + 10 = 220 mins / 60 = 3.666 r = 3 hrs 10 minutes

2/ 5 x 20 = 100

3/ 25 x 80 = 2, 000 words

4/ 3 + 4 + 5 + 6 = 18

5/ 50 – 24 = 26 degrees

6/ 6 + 5 + 4 + 3 + 2 = 20 – (20 / 4 x 3 = 15) = 5

7/ 150 / 3 = 50 x 10 minutes = 500 minutes / 60 = 8.3 = 8 hours and 20 mins.

8/ a) 2.7 + (8 x 4.5) = 38.7 b ) 20 x 15 = 300 daffodils

9/ 76

10/ a) 15 x 45 = 675 fish b) 65 + (65 / 100 x 12) = 65 + 7.8 = 72.8

11/ £25.99 – (£ 25.99 / 100 x 25 ) = £25.99 – £6.50 = £19.49
£39.99 – (£ 39.99 / 100 x 25 ) = £39.99 – £9.99 = £30
£ 49.99 – (£ 49.99 / 100 x 25 ) = £ 49.99 -£12.49 = £37.50

12/ 7 x 35 = 245

13/ One part = 324 / 18 = 18 birds, therefore, distributed, 18 : 36 : 54 : 90 : 196

14/ a) 60 + 60 + 50 = 170 – (170 / 100 x 16) = 142.8 minutes ; b) 200 + 45 + 45 = 290 questions

15/ a) 30 x 5 = 150 b) 150 x 4.5 = 675 minutes.

16/ £5.99 + (£5.99 / 100 x 25 ) = £5.99 + £1.50 = £7.48

17/ (5 x 3) + (3 x 5) + (8 x 10) = 15 + 15 + 80 = 110

18/ £8.99 + £8.99 / 100 x 12 = £8.99 + £1.07 = £10.06

19/ rings – (5 x 10) = 50 ; bracelets – (4 x 5) = 20 ; necklaces – (3 x 4) = 12 ; Total 72

20/ 120 + (120 / 100 x 89) = 120 + 106.8 = 226.8
150 + (150 / 100 x 75) = 150 + 112.5 = 262.5
8 + (8 / 4) = 10

Answers : non – stop ; non – resistance ; non – priority ; non – existent ; non – admission ; non – alcoholic ; non – conformist ; non – essential ; non – effective ; non – fiction ; non – profit – making ; nonsense ; non – plus ; non – descript ; non – member ; none at all ; nonetheless ; non – smoker ; nonentity ; anonymous

Advertisements
%d bloggers like this: