Princess Emma Emerald

fairy-2.jpg

fairy-2.jpg1. Princess Emma Emerald had a golden stagecoach that she spent 3 hours polishing every day. How long did she spend polishing in one year ?

fairy-2.jpg2. Princess Emma Emerald had a gold and green crown with 15 jewels but 5 % of them fell out … how many were left ?

fairy-2.jpg3. Princess Emma Emerald’s green throne was torn. It took her 5 minutes to sew back together 2 cm – how long did it take her to stitch the entire 15 cm tear ?

fairy-2.jpg4. Princess Emma Emerald bought an emerald ring for £59.00 – how much change did she receive from £100 ?

fairy-2.jpg5. Princess Emma Emerald had 48 different hats and crowns, (red, green and yellow) which she wore in a ratio of 2 : 4 : 6. How many of each colour hat did she have ?

fairy-2.jpg6. Princess Emma Emerald only drank champagne from a green bottle … If she drank three litre bottles, how many 200 ml glasses was that ?

fairy-2.jpg7. Princess Emma Emerald had twelve horses, but only 3 of them were green and sick. How many does that leave ?

fairy-2.jpg8. Princess Emma Emerald’s emerald was 5 cm long x 6 cm wide x 4 cm deep. What volume is that ?

fairy-2.jpg9. Princess Emma Emerald’s had a mouse that lived underneath her throne. It ran at a speed of 3.5 metres / minute – how long did it take to reach the other side of the room, 200 metres away ?

fairy-2.jpg10. Princess Emma Emerald had 700 greenfly in her garden, but only 67% of them were on the plants – how many is that ?

fairy-2.jpg11. Princess Emma Emerald went to the green grocers and bought 18 oranges for 25 pence each – how much did she pay ?

fairy-2.jpg12. Princess Emma Emerald had a pet that was a green turtle, which swam at a rate of 8m / minute – how far did it travel in one hour ?

fairy-2.jpg13. Princess Emma Emerald made a pan of green pea soup. If there were 7 litres in the pan, how many 0.5 litre bowls could this fill ?

fairy-2.jpg14. Princess Emma Emerald stopped at the traffic light and had to wait 15 minutes for them to turn to green. If she waited at 10 sets of traffic lights, how long did she stand still on her journey ? Give your answer in hours and minutes.

fairy-2.jpg15. Princess Emma Emerald drank 3 x 150 mls cups of green leaf tea for breakfast, lunch and dinner every day. What fluid volume is that in one week ?

fairy-2.jpg Activity – how many green things can you think of like Emma’s emerald ?

fairy-2.jpg

Hunt Emma’s Gemstone In The Emerald Isle

Add “Em” – ma to these words to complete the gemstone words.

fairy-2.jpg ulsion = __ __ ulsion

skirt h fairy-2.jpg = skirt h __ __

fairy-2.jpg molient = __ __ __olient

th fairy-2.jpg = th __ __

h fairy-2.jpg p = h __ __ p

g fairy-2.jpg mstone = g __ __stone

fairy-2.jpg bezzle = __ __ bezzle

em fairy-2.jpg bargo = __ __ bargo

fairy-2.jpg barrassment = __ __ barrassment

fairy-2.jpg bark = __ __ bark

fairy-2.jpg bassy = __ __ bassy

fairy-2.jpg bellish = __ __ bellish

fairy-2.jpg bitter = __ __ bitter

fairy-2.jpg blazon = __ __ blazon

fairy-2.jpg battle = __ __ battle

fairy-2.jpg ancipated = __ __ ancipated

fairy-2.jpg balm = __ __ balm

r fairy-2.jpg marked = r __ __ arked

fairy-2.jpg bl fairy-2.jpg = __ __ bl __ __

fairy-2.jpg boss = __ __ boss

fairy-2.jpg broider = __ __ broider

fairy-2.jpg bolism = __ __ bolism

fairy-2.jpg broil = __ __ broil

fairy-2.jpg igrate = __ __ igrate

fairy-2.jpg inent = __ __ inent

fairy-2.jpg it = __ __ it

fairy-2.jpg ir = __ __ ir

fairy-2.jpg bryo = __ __ bryo

d fairy-2.jpg onstration = d __ __ onstration

fairy-2.jpg

Emma’s Dilemma

How many words can you think of that contain the letters D – I – L ? Example – crocodile.

© Jacqueline Richards 2007

Answers :

1. 3 x 365 = 1095 hours;

2. 155 – (15 / 100 x 5 = 3) = 152;

3. 15 / 2 x 5 = 37.5 mins;

4. 100 – 59.99 = £4.01;

5. One part = 48 / 12 = 4, therefore, 8 : 16 : 24;

6. (1000 x 3) / 200 = 15;

7. 12 – 3 = 9;

8. 5 x 6 x 4 = 120 ;

9. 200 / 3.5 = 57.14 minutes;

10. 700 / 100 x 67 = 4690;

11. 18 x 0.25 = £4.50;

12. 60 x 8 = 480 m;

13. 14;

14. 10 x 15 = 150 mins / 60 = 2.5 hours

15. 3 x 150 x 7 = 3150 mls

Game 2 – Answers : emulsion; skirt hem; emolient; them; hem; gemstone ; embezzle; embargo; embarrassment; embark ; embassy; embellish ; embitter; emblazon ; embattle ; emancipated; embalm; remarked; emblem; emboss; embroider ; embolism; embroil; emigrate; eminent ; emit; emir; embryo

Advertisements
%d bloggers like this: