Rolf the Golfer

cat9basv.jpg

cat9basv.jpg1. Rolf the Golfer had 12 golf clubs that he carried in a bag. each weighed 7.5 kg, how much did they weigh in total ?

cat9basv.jpg2. Rolf the Golfer had 60 golf balls but lost 15 % – how many were left ?

cat9basv.jpg3. Rolf the Golfer walked at a speed of 2.5 km / hour. How long did it take him to go around the golf course, path measuring 4.5 km ?

cat9basv.jpg4. How long did it take Rolf the Golfer to go around the golf course three times ?

cat9basv.jpg5. Rolf the Golfer had 35 strikes at the ball … but he only hit the ball 0.7 of these times – how many times is that ?

cat9basv.jpg6. Rolf the Golfer hit the golf ball at a speed of 3 metres / per second. How long did the ball take to reach the hole, 900 metres away ? Give your answer in seconds and minutes.

cat9basv.jpg7. Rolf the Golfer entered 125 golfing competitions and won a gold champion’s cup in 10 % of these games. How many is that ?

cat9basv.jpg8. Rolf the Golfer found that when the wind was blowing, the ball travelled one – third faster. How long did it take the ball to travel 500 m in a gust ?

cat9basv.jpg9. Rolf the Golfer decided to take golf lessons to improve his shot. They cost £10 per hour. How many lessons did he have if he had three two hour sessions per week every year ? How much did he pay ?

cat9basv.jpg10. In the club – house, Rolf the Golfer bought two packets of crisps (costing 25 pence each), a bottle of coke (costing £1.25) and a packet of peanuts costing 75 pence. How much change did he receive from £10.00 ?

cat9basv.jpg11. Rolf the Golfer hit the ball was practising his shot. He swang from straight behind to straight in front – what angle is this ?

cat9basv.jpg12. There were 80 ducks in the pond on the golf course. 20% flew away when the golf ball splashed in the water. How many were left ?

cat9basv.jpg13. Rolf the Golfer took his dog on the golf course, too. The golf course owner was most upset when he dug a hole ! If he dug at a speed of 8 cm per minute, how deep was the hole after 20 minutes ? Give your answer in cm and m.

cat9basv.jpg14. Rolf the Golfer noticed that there were 130 other golfers on the golf course, but only 10% of them were wearing sunglasses. How many is that ?

cat9basv.jpg15. Rolf the Golfer lost his cap. He looked for it in 50 bushes, but of course, only found it in one. What fraction, decimal and percentage is this ?

cat9basv.jpg16. Rolf the Golfer loved golf so much that he even played golf in the house ! He scored in the three sink plugs, in 15 cups and in 10 vases. What fraction of his hits landed in the bathroom plugs ? What decimal landed in cups ? What percentage landed in vases ?

cat9basv.jpg17. When Rolf the Golfer played golf outside, he shot the ball straight into a bird’s nest ! smashing 6 of the ten eggs – what fraction, decimal and percentage is this ?

BOING ! cat9basv.jpg

What other things can you think of that also bounce ?

Rolf the Golfer’s Hole In One

Where should the “o” go ?

0 ……….g l f b a l l

0 ……….. g l f e r

0 ……….. g l f c h a m p i o n s h i p

0 ………….. g l f c o u r s e

0 ………….. g l f s h o t

0 ………….. g l f h o l e i n o n e

0 ………….. g l f c l u b

0 ………….. g l f h o u s e

0 ………….. g l f h a t

0 ………….. g l f t e e

0 ………….. g l f p r a c t i c e

0 …………. g l f c a d d y

0 …………. g l f i n g

0 …………. g l f b a g

0 …………. g l f g o l d c u p

cat9basv.jpg Hole In One

Write ten sentences that include the word “hole” and the word “whole”.

cat9basv.jpg It’s  A Hit !

There is a hit in every one of these words. Circle the letters H – I – T.

hitch – hiker

hilt

chit chat

hint

thin

height

think

hit list

thinning

top of the hit charts

hit parade

hit on

thinness

thinking

© Jacqueline Richards 2007

Answers : golfball ; golfer; golf championship; golf course; golf shot; golf hole in one ; golf club; golf house; golf hat; golf tee; golf practise; golf caddy; golfing; golf bag; golf gold cup Answers : 1. 12 x 7.5 = 90 2. 60 – (60 / 100 x 15 = 9) = 51 3. 4.5 / 2.5 = 1.8 4. (4.5 x 3) / 2.5 = 5.4 5. 35 / 10 x 7 = 24.5 6. 900 / 3 = 300 secs 7. 125 / 100 x 10 = 12.5 8. 500 9. a) 3 x 2 x 52 = 312 b) 312 x 10 = £3120 10. (25 x 2) + 125 + 0.75 = £2.50 11. 180 degrees 12. 80 – (80 / 100 x 20 = 16) = 64 13. 20 x 8 = 160 cm = 1.6 m 14. 130 / 100 x 10 = 13 15. 1/ 50th ; 0.02; 2 % 16. 3 / 25 = 0.12; 15 / 25 = 0.6; 60 % 17. 6 / 10 = 3 / 5 ths; 0.6; 60%

Advertisements
%d bloggers like this: