Punch & Judy Show

 

 1. Punch told so many jokes that the audience laughed every two minutes -how often is that in one hour ?

 2. The crocodile in the Punch and Judy maths show had a string of 12 sausages but he bit off one – third, how many were left ?

 3. If Judy fell off the stage three times in a performance lasting two hours, how often is that ?

 4. There were 8 puppets on stage, 3 of them were animals. Express this as a ratio.

 5. Punch had ten bells on his hat, but 0.2 fell off – how many were left ?

 6. The curtains opened and closed at the end of every act – once every 20 minutes. How many times did they open in a performance lasting 3 hours ?

 7. In the first scene, the policeman arrested three of the 15 puppets – what fraction, decimal and percentage is that ?

 8. Judy’s hat fell off every ten minutes – how often is that in a performance lasting 4 hours ?

 9. Punch tore his clown suit in three places. Each tear measured 5 cm. Before the next performance, he went to stitch it back together again. If one cm took 2 minutes to repair, how long did all three tears take to mend ?

 10. Punch threw 200 sweets into the audience. If there were 50 people watching the show, on average, how many sweets did they each receive ?

 The Punchline

Punch accidentally punched parts of these words away. Add the letters P – U – N to complete the following words :

net of strawberries

ctuality

gent

s

ish

t

k

ctuate

cture

ctual

dit

ish

Oh No It Isn’t ! Oh ! Yes It Is ! General Knowledge Quiz

Answer either true (Oh ! Yes It Is !) or false (Oh No It Isn’t !) to the following questions :

 1. The Earth was formed 4 600 million yers ago.

 2. In the Middle ages, the monks wore a black hood called a “scowl”.

 3. The birthplace of Mary Queen of Scots was Stirling Castle, in 1543.

 4. In 1306 Robert the Bruce was crowned King of tea cakes.

 5. The name of the famous cannon at Edinburgh Castle is called “Mons Meg”.

 6. In a castle, a portcullis is a the place where they harbour the boats.

 7. The Scottish coat of arms contains two lions holding a shield.

 8. The US state next to New York is Virginia.

 9. 1946 marked the formation of the United Nation’s International Children’s Fund (UNICEF).

 10. The UK county between Merseyside and Greater Manchester is known as Cheshire.

Pretty Nitty Witty Gritty Stuff

 1. Punch told one joke every ten minutes – how many jokes is that in one day ?

 2. When Judy punched Punch, the audience roared ! If there were 500 people in the audience, but only 70% of them laughed, how many remained silent ?

 3. Judy was so funny that 0.2 of the audience fell off their seats ! How many is that ?

 4. Punch was hysterical ! He laughed so much that his wig fell off ! If his wig fell off 5 times every 15 minutes, how often is that ?

 5. Judy decided to go and buy a red nose for the performance. There were 300 in the shop – half of them were in the window. How many is that ?

 6. If took Judy 20 minutes to put on her make – up before a show and there were three performances every week, how long did she spend putting on her make – up in one month ? Give your answer in minutes and hours.

 7. Judy told three times as many jokes than Punch. If Judy told 60 jokes, how many jokes did Punch tell ?

 8. Punch was much funnier than Judy – when he told a joke, the laughter from the audience roared and measured four times as much on the ricter scale ! If Punch’s joke measured 50, what did Judy’s measure ?

 9. Punch was Punch’s favourite drink. If Punch drank one 200 ml glasses of lemonade every mealtime and there were three meals every day, how long did a two litre bottle last ?

 10. July was Judy’s favourite month. What fraction, decimal and percentage of the year is july ?

 Jacqueline Richards 2007

Game 1 Answers : 1. 30 2. 8 3. 120 / 3 = every 40 mins 4. animals puppets = 3 : 5 5. 8 6. 3 x 3 = 9 7. 3 / 15 = 1 / 5 th = 0.2 = 20% 8. 6 x 4 = 24 9. 2(3 x 5) = 30 mins 10. 200 / 50 = 4

Game 2 Answers : punnet of strawberries; punctuality; pungent; spun; punish; punt; punk; punctuate; puncture; punctual; pundit; punish

Game 3 Answers : 1. T ; 2. F (Cowl); 3. T; 4. F (Scone); 5. T; 6. F (the iron gate); 7. F (two unicorns); 8. F (Pensylvania); 9. T; 10. T

Answers : 1. 24 (60 / 6 = 6) = 144; 2. 500 / 100 x 70 = 350; 3. 500 / 10 x 2 = 10; 4. every 3 minutes; 5. 150; 6. 20 x 3 x 4 = 240 minutes / 60 = 4 hours; 7. 20; 8. 200; 9. 2000 / (200 x 3 = 600) = 3.33 r days; 10. 1/ 12, 0.08; 8.3 %

Advertisements
%d bloggers like this: