These Boots Were Made For Walking (to Bootle !)

chuckle-2.jpg

chuckle-2.jpg Question 1 – If Bootle was 15 km away and the boot travelled at a speed of 1 km / 20 minutes, how long did the journey take ? Give your answer in minutes and hrs.

chuckle-2.jpg Question 2 – The boot stopped three times on the journey. On average, how far apart was each stop ?

chuckle-2.jpg Question 3 – The bootmaker spent 10 minutes polishing his boots every day. How long is that in one week ?

chuckle-2.jpg Question 4 – The bootmaker charged £19.99 for a pair of boots, but his leather materials cost £15.00 – how much profit did he make ?

chuckle-2.jpg Question 5 – The bootmaker was 158 cm tall, but his height increased by 15 cm when he was wearing his boots. How high did he become ?

chuckle-2.jpg Question 6 – Astro Sputnik stepped over one crater every 7 m wearing his moon boots. How many is that if the journey back to the space buggy on the Moon was 17 km wide ?

chuckle-2.jpg Question 7 – One of Astro Radar’s steps was 75 cm long. How many steps did he need to take to travel 15 km ?

chuckle-2.jpg Question 8 – Astro Sputnik knit a pair of bootees. They grew at a speed of 2 cm / hour. How long did it take him to knit a pair 17 cm long ?

chuckle-2.jpg

Circle the word “boot” inside these phrases.

cowboy boots

moon boots

high heel boots

booted

re – boot a computer

boot polish

bootleg

bootee

bootlace

boot hook

boot maker

is heart in his boots

wear the boot on the other foot

© Jacqueline Richards 2007

Answers :

1. 15 x 20 = 300 minutes = 5 hrs

2. 15 / 3 = every 5 km

3. 10 x 7 = 70 minutes

4. 19.99- 15.00 = £4.99

5. 158 + 15 = 173 cm

6. 7 (17 x 1000 = 17, 000) = 2, 428.5714

7. 75 (15 x 1000 x 100 = 1, 500, 000) = 20, 000

8. 2 (17 x 2 = 34) = 17 hours

Advertisements
%d bloggers like this: