**Hen – Pecked**

**How many words can you think of that include the letters H – E – N (in any order) ? Example – change. **

**Six Geese A ‘ “Lay” – ing**

**How many words can you think of that have a goose a ‘ laying – find at least six. Example – p “lay” ing.**

**1. If the funky chicken laid one egg every 20 minutes, how may eggs did he lay in one week ?**

**2. If the funky chicken laid three eggs every day, how long did it take to fill a box containing 12 eggs ? **

**3. If the funky chicken laid six eggs in 18 hours, how often did he lay one egg ? **

**4. If the funky chicken laid 20 eggs but 0.2 broke – how many were left ? **

**5. If the funky chicken laid 4 eggs on Monday, twice as many eggs on Tuesday, one third of Monday and Tuesday’s eggs on Wednesday then 8 eggs every other day of the week, **

**a) How many eggs did he lay in total ? **

**b) How many eggs did he lay on Tuesday ? **

**c) How many eggs did he lay on Wednesday ?**

**6. If the funky chicken laid 60 eggs but 20 % broke – how many eggs were left ?**

**7. If the funky chicken laid one – third more eggs on Sunday than Saturday, when he laid 6 eggs, how many eggs did he lay on Sunday ? **

**The Funky Chicken’s Ch – ick**

**There is a baby chick hiding in each of these words. Add the letters I – C – K to complete these words. **

**s __ __ __**

** **

**th __ __ __**

** **

**w __ __ __**

** **

**b __ __ __ er**

** **

**pr __ __ __**

** **

**p __ __ __**

** **

**l __ __ __**

** **

**tr __ __ __**

** **

**br __ __ __**

** **

**t __ __ __**

** **

**r __ __ __ shaw**

** **

**st __ __ __**

** **

**p __ __ __ et**

** **

**cr __ __ __ et**

** **

**t __ __ __ et**

** **

**r __ __ __ ety**

** **

**st __ __ __ er**

** **

**s __ __ __ er**

** **

**fl __ __ __**

** **

**tr __ __ __ y**

** **

**s __ __ __ est**

** **

**th __ __ __ en**

** **

**sl __ __ __**

**The Funky Chicken’s Cluckin’ **

**Can you hear the chicken clucking inside these words ? Circle the letters C – L inside. **

**cluck**

**clout**

**clue**

**close**

**closet**

**clothes**

**include**

**clot**

**clod**

**claw**

**icicle**

**cleaner**

**cleer**

**climate**

**climb**

**clip**

**clown**

**client**

**click**

**clam**

**claim**

**clap**

**clinic**

**cloak**

**clock**

**close**

**closure**

**classic**

**© Jacqueline Richards 2007 **

**Answers : **

**1. 3 x 24 x 7 = 504 **

**2. 12 / 3 = 4 days**

**3. 18 / 6 = 3 hours**

**4. 20 – (20 / 10 x 2 = 4) = 16 **

**5. a) 4 + (4 x 2 = 8) + (12 / 3 = 4) + (8 x 4 = 32) = 48 ; b) 4 x 2 = 8 ; c) 12 / 3 = 4**

**6. 60 – (60 / 100 x 20 = 12) = 48**

**7. 6 + 6 / 3 = 2 = 8**