Mini Mouse In A Miniature World

mickey1.jpg

How many words can you think of that include the word “mini” ? Example – miniature.

mickey1.jpg

Miniature Maths

mickey1.jpg 1. If Mini Mouse was one third smaller than Mickey Mouse, whose height measured 125 cm, how tall was Mini ?

mickey1.jpg 2. Mickey Mouse ate 0.2 more cheese than Mini who ate 80 grams. How much did Mickey eat ?

mickey1.jpg 3. Mini Mouse spent 20 minutes every day, tying a bow in her hair – how long is that every week ? Give your answer in minutes and hours.

mickey1.jpg 4. Mini Mouse ran 20% faster than Mickey Mouse, who ran at a speed of 3 km / hour – how fast did Mini Mouse run ?

mickey1.jpg 5. Mickey Mouse and Mini Mouse stood next to each other and were 24 cm wide. What was the average width of each mouse ?

mickey1.jpg 6. Mickey Mouse ate so much cheese that he was 2 cm wider than his mousehole and he couldn’t fit through ! If Mickey Mouse was 15 cm wide, how big was his mousehole ?

mickey1.jpg 7. Mickey Mouse took Mini Mouse to the pictures to watch a film. Their two tickets cost £5 – how much did each mouse pay ?

mickey1.jpg 8. When Mini Mouse ran across the floor, he knocked over 1 : 4 of the 20 flowers from out of the vase. How many were left ?

mickey1.jpg 9. Mickey Mouse ran one – fifth further than Mini, who ran 250 m away from the cat. How far did Mini Mouse run ?

mickey1.jpg 10. Mickey and Mini Mouse shared a 50 gram block of cheese in a ratio of 2 : 3. How much did each receive ?

mickey1.jpg 11. Mini Mouse had six whiskers, Mickey had eight – how many whiskers is that in total ?

mickey1.jpg 12. Mickey Mouse spent one hour and 45 minutes every day looking for cheese. How long is that in total in one weeek ?

© Jacqueline Richards 2007

Answers :

1. 125 – (125 / 3 = 41.6 r) = 83.33 r cm

2. 80 + (80 / 10 x 2 = 16) = 96 g

3. 20 x 7 = 140 mins = 2.3 r hours

4. 3000 + (3000 / 100 x 20 = 600) = 3 600 m / hour

5. 24 / 2 = 12 cm

6. 15 – 2 = 13 cm

7. 5 / 2 = £2.50

8. 20 – (20 / 4 = 5) = 15

9. 250 + (250 / 5 = 50) = 300 m

10. 20 : 30 grams

11. 6 + 8 = 14

12. 7 x 1.75 = 12.25 hours

Advertisements
%d bloggers like this: